BIN Heide-Dennendael

Politie Bericht 13

Bericht BIN Heide Dennendael ivm doorgeven naam BIN ingeval van inbraak of verdachte situaties van Woensdag 4 11 2010

Geachte,
De politie vraagt het volgende in acht te nemen in het spijtige geval u met een inbraak geconfronteerd wordt (heterdaad) of het geval u verdachte situaties opmerkt:
(Wat die heterdaadsituatie betreft: uiteraard voor het geval u op dat moment nog de helderheid van geest hebt om in een dergelijke stress situatie hieraan te denken)

Wanneer u als burger naar de politie belt om een (poging) inbraak in woning te melden die net gebeurd is, is het aangewezen om er bij te vermelden dat u in een BIN-zone woont. Bij voorkeur vermeldt u tevens de naam van uw BIN!

Als zo'n telefoontje bij CICANT (de centrale dienst waar deze telefoontjes binnenkomen in onze zone)terecht komt en de dispatcher tikt de straatnaam in op zijn PC, zal hij automatisch op zijn scherm een aanwijzing krijgen dat die straat al dan niet in een bepaalde BIN ligt. De dispatcher weet dan, in bevestigend geval, dat hij die BIN moet opstarten.
Nogmaals, deze werkwijze wordt alleen bij een (poging) inbraak in woning met een heterdaad-procedure toegepast. Als het handelt over verdachte personen/voertuigen/situaties, zal CICANT eerst de interventieploeg ter plaatse sturen en hun oordeel afwachten alvorens een BIN op te starten!
Om misverstanden te vermijden, raden we u dus aan om bij oproepen over inbraken en verdachte personen/situaties aan de politie steeds te vermelden dat u in BIN-woont!

Vriendelijke groeten
Philip Coppens
Coördinator BIN Heide-Dennendael