BIN Heide-Dennendael

Politie Bericht 19

Bericht BIN Heide Dennendael ivm doorgeven van alle informatie in verband met brandstichtingen van 21 1 2011

De burgemeester van Essen (gemeente welke ook deel uitmaakt van onze PolitieZone Grens), vraagt volgende bericht te verspreiden:“Massale opsporing van brandstichter(s) is bezig

In de nacht van woensdag op donderdag zijn er in Essen opnieuw wagens in brand gestoken: in de Postbaan, Nollekensstraat en Kloosterstraat. Dit nadat vorige zaterdag ook al soortgelijke brandstichtingen zijn gebeurd. De wagens zijn uitgebrand of zwaar beschadigd. De brand in de Kloosterstraat is als eerste opgemerkt en geblust door een politiepatrouille.

Dit zijn zware criminele feiten. De dader(s) proberen onze hele gemeenschap te gijzelen. De brandstichtingen zouden ook nog ergere gevolgen kunnen hebben.

Burgemeester Gaston Van Tichelt: ‘Onze eigen politie en de federale politie zetten zich massaal in om de dader(s) op te sporen. Ik ben ervan overtuigd dat dit zijn vruchten zal afwerpen. Onze brandweer staat paraat om op een deskundige manier op te treden. Essen is een geruste gemeente, en dat moet en zal zo blijven. We laten ons niet gijzelen door deze dader(s)’.

Indien u iets verdachts opmerkt, verwittig dan steeds onmiddellijk de politie (101 of algemeen nummer Zone Grens: 03/620.29.29)”Alvast bedankt voor uw bereidwillige medewerking
Wees alert
Vriendelijke groeten
Philip Coppens
Coördinator BIN Heide-Dennendael