BIN Heide-Dennendael

Politie Bericht 27

BIN Heide-Dennendael BIN FLASH Diefstal met list? van 28 11 2011

Beste Leden,
wij krijgen onderstaand bericht binnen en vragen dus aandachtig te zijn wanneer iemand u vraagt geld te wisselen en als u iemand ziet die aan onderstaand beschrijving voldoet en een dergelijk truuk bij iemand probeert toe te passen om de politie te willen verwittigen.

Vriendelijke groeten
Philip Coppens
Coördinator
BIN Heide-Dennedael


Op 26/11/2011 worden wij in kennis gesteld van diefstal van geld uit portefeuille door een list. Man vraagt om klein geld te wisselen in muntstukken. Hij begint samen met het slachtoffer mee te zoeken in de portefeuille. De man kon niet geholpen worden en verlaat de plaats , winkelstraat in Essen. Slachtoffer ziet achteraf dat er geldbriefjes zijn ontvreemd. Beschrijving 40 à 45 jarige man, getaande huid, zwart kort haar naar achter gekamd, stoppelbaard, deftig gekleed.
Dit is een vorm van diefstal met list. Tracht altijd op uw hoede te zijn als u dergelijke personen helpt. Laat zeker en vast nooit iemand toe om mee te helpen zoeken in uw eigen portefeuille. Neem zo weinig mogelijk cash geld mee op zak en tracht grote bedragen desgevallend met bankkaart te betalen. Dieven gaan zeer vernuftig te werk en voor je het weet ben je je geld afhandig gemaakt. Laat u zeker en vast niet bedotten. De meeste listige dieven zien er dan ook heel normaal en gedienstig uit.

Mvg
De Politie
Sven Vleugels HINP