BIN Heide-Dennendael
22 mei 2013.

Inbraken in de wijk Heikant Essen !

Gisterenvoormiddag gebeurde er opnieuw een inbraak in de Heikantstraat te Essen. Benadeelde had haar woning slechts een half uurtje verlaten ! Bij een andere woning in de Heikantstraat werd gepoogd in te breken. Waakzaamheid, ook tijdens de dag, is de boodschap! En.. merk je iets verdachts op aarzel niet, waarschuw onmiddellijk de politiediensten (101 of 03/620.29.29)

Opnieuw vaststellingen van inbraken in tuinhuisjes !

De meldingen van diefstallen uit tuinhuisjes blijven toekomen. Ook het afgelopen weekend moesten wij deze vaststellingen doen. Tijdens de zomerperiode is de verleiding soms groot om niet alles slotvast achter te laten. Wees toch voorzichtig want we merken meer en meer dat ook deze locaties een doelwit kunnen zijn voor inbrekers !

BIN-Dennendael opgestart !

Vrijdag 17 mei werd BIN-Dennendael opgestart na een inbraak in de Bakkersdreef. Deze inbraak had plaats iets voor 15u. De daders verschaften zich toegang via het keukenraam. De inbraak moet kort voor aleer de bewoners dit vaststelden gebeurd zijn. Bin-Dennendael werd opgestart. Even nadien volgden enkele meldingen van alerte bewoners. De verzamelde informatie wordt door de politie verder onderzocht. Zaterdag 18 mei in de vroege morgen werd de politie geroepen naar de Kapellensteenweg in Kalmthout-centrum. Ook daar werd een inbraak vastgesteld. Deze gebeurde vermoedelijk tijdens de nacht Ook daar verschaften de dader zich toegang via een raam.

Diefstalpreventieadvies !

Samen moeten we proberen inbraken te voorkomen. En van de mogelijkheden is het beter beveiligen van een woning. Binnen ons politiekorps zijn een aantal mensen opgeleid om de burgers bij te staan met een passend advies. Na uw verzoek komt onze medewerker ter plaatse. Hij bekijkt samen met u de woning en de omgeving errond. Vervolgens zal hij een vrijblijvend advies geven over maatregelen die je kan nemen om uw woning beter te beveiligen tegen inbraak. Het bezoek is gratis. Soms kunnen kleine ingrepen, die niet echt doorwegen op het budget, er voor zorgen dat een woning meer beveiligd is tegen een inbraak. Heb je interesse voor een dergelijk bezoek neem dan contact op met onze diensten. Kort na je verzoek zal onze medewerker met u contact opnemen en een afspraak maken. Hij zal met jou het tijdstip van zijn bezoek afspreken. Dit kan zowel tijdens de dag als op een avond. Lukt dit niet dan kan dit ook tijdens het weekend gebeuren.
Je kan uw verzoek doen via onze website www.pzgrens.be , door een mail te sturen naar info@pzgrens.be , door telefonisch met ons contact op nemen, of door even binnen te lopen op n van onze burelen.
Deze informatie wordt u meegedeeld door de PZ Grens,
Kapellensteenweg 32, 2920 Kalmthout
Tel: 03/620.29.29

Voor meer nieuws over de Lokale politiezone Grens zie ook:
www.pzgrens.be
info@pzgrens.be