BIN Heide-Dennendael
19 november 2013.


Vijf Roemenen voorgeleid !

Op 16 november om 20u20 werd BIN ¡§De Withoefse Heide¡¨ opgestart voor twee verdachte personen die de vlucht hadden genomen na een feit in Heide-Kalmthout. Uiteindelijk, na wat speurwerk, werden er vijf verdachten opgepakt met de Roemeense nationaliteit. Er waren genoeg aanwijzingen om deze personen van hun vrijheid te beroven en voor te leiden voor de onderzoeksrechter.


Toch wel wat diefstallen:

We kunnen momenteel niet spreken van een overvloed aan diefstallen maar hiervoor toch attent blijven is aangewezen. Zo stelden bewoners van de Leopoldstraat in Heide-Kalmthout op 12 november, na een vakantie, vast dat er was ingebroken. Op 13 november rond 16u50 stelde de politie een inbraak vast in Essen, Nieuwe Heikant, daar werd met een koevoet de deur opengebroken. Bewoners van de Statielei in Heide-Kalmthout stelden op 15 november een inbraak vast die tijdens de nacht was gebeurd. In de Bosweg op Nieuwmoer gebeurde op 15 november in de loop van de dag eveneens in inbraak. Gisteren 18 november rond 22u verraste een bewoner van de Cardijnstraat te Essen-Wildert onbekenden op zijn terras. De verdachte zette het op een lopen en konden niet meer aangetroffen worden. Deze morgen werd in Essen-Wildert, Steenovenstraat een inbraak in een container vastgesteld.

Preventie !!

Nu de avond vroeger begint te vallen geven wij een aantal tips mee om inbraken te voorkomen:

„« Zorg ervoor dat je de buitendeuren tijdig sluit, zeker wanneer ze toegang geven tot plaatsen waar je niet direct zicht of controle op hebt.
„« Als ze aanwezig zijn, sluit dan je toegangspoorten.
„« Laat ¡¥s avonds buitenverlichting branden
„« Maak ook de deur van je tuinhuis of garagepoort slotvast
„« Sluit je ramen, denk er ook eens aan om sloten te plaatsen op raamkrukken (gaatjesboorders !)
„« Als je afwezig bent denk dan ook eens aan een automatische tijdsschakelaar zodat de verlichting eventuele daders op een verkeerd been zet.
„« Als er alarm aanwezig is gebruik het dan ook, ook al verlaat je jouw woning maar even !
„« Zorg er voor dat er rondom je woning of in je tuin geen voorwerpen aan te treffen zijn die een inbraak vergemakkelijken (ladder, gereedschap¡K¡K.)
„« Verwittig zonder aarzelen (dus onmiddellijk) de politie wanneer je iets verdachts merkt, ook ¡¦s nachts !! 03/620.29.29 of 101

Meer tips, gepaard gaande met een huisbezoek, kunnen wij je op maat geven. Onze preventiemedewerker zal graag een afspraak maken na een eenvoudig verzoek. Dit kan via info@pzgrens.be of door contact te nemen met het nummer 03/620.29.29.

Dit ¡§diefstalpreventieadvies¡¨ is gratis.