BIN Heide-Dennendael
19 februari 2014Mogelijk verdachte “security-man” op pad !

Maandag 17 februari deed zich in Heide-Kalmthout een feit voor wat meer dan
waarschijnlijk als een verdachte situatie moet bekeken worden. Bij een bewoner werd aangebeld. De persoon die aan de deur stond gaf zich uit als een vertegenwoordiger van Securitas. Hij stelde de vraag om binnen te mogen komen zodat hij een veiligheidssituatie van de woning kon maken. De bewoner vond dit vanaf het eerste ogenblik verdacht en liet de man niet binnen.
Het ging over een man die de Vlaamse taal sprak, zeer kort “broske”, droeg een anorak,ongeveer 1m75 groot. Hij was volgens de bewoner te voet op pad.

Preventietip:

-als je al zou ingaan op een dergelijk verzoek vraag dan de persoon om een legitimatie voor te leggen vooraleer je de persoon toelaat in je woning.

-het gebeurt soms dat iemand zich als afgevaardigde van een firma ( welke handelt in alarmen of dergelijke) voordoet alsof hij tot een meer gekende instantie of firma hoort. Ook dat is uiteraard niet oké maar deze truc wordt wel eens gebruikt om verder gehoord te worden.

-Wees steeds op je hoede bij een verkoop aan huis. Als je zou besluiten deze persoon te woord te staan neem vervolgens de nodige voorzichtigheid aan wanneer gevraagd wordt om iets te ondertekenen. Lees alles goed na en zorg dat je door die persoon goed geďnformeerd wordt.


Preventief advies van de politie

We maken van de gelegenheid gebruik om er nog eens aan te herinneren dat de politie mensen in dienst heeft die zijn opgeleid om “diefstalpreventieadvies” te geven. Op eenvoudig verzoek komt onze preventieadviseur naar jouw woning. Het advies is gratis.
Hij zal nagaan hoe je de woning beter kunt beveiligen tegen diefstal. Soms kan dit al gebeuren met kleine ingrepen die niet de grootste kosten meebrengen.

Wil je een dergelijke advies neem dan contact op met onze diensten 03/620.29.29 of via mail info@pzgrens.be.
Onze medewerker zal vervolgens met jouw contact opnemen om de afspraak te plannen wanneer het jouw best past.Deze informatie wordt u meegedeeld door de PZ Grens

Kapellensteenweg 32, 2920 Kalmthout

Tel: 03/620.29.29

Wil je ons mailen:

info@pzgrens.be