BIN Heide-Dennendael
8 augustus 2014

Regelmatig krijgen wij meldingen van verdachte personen !

Het aantal meldingen welke burgers doen rond verdachte personen of verdachte situaties blijft stijgen, dat is een goede zaak !
Het is een teken dat onze burgers waakzaam blijven en gemakkelijker verdachte situaties melden aan de politie. Dat de 46 BINís, waarover wij in onze politiezone kunnen beschikken, hier hun steentje bijdragen is duidelijk.
Zowel op de algemene vergaderingen als in de verschillende BIN-flashes en nieuwsbrieven worden de BIN-leden aangemoedigd de buurt mee in het oog te houden en onmiddellijk de verdachte situaties te melden.

Zo was er op 6 augustus rond 18u15 een oproep vanuit De Greef in Kalmthout. Een bewoner zag twee personen lopen met een rugzak en een draagtas.
Hij vond dit verdacht en verwittigde onze diensten.
Bij de controle van deze personen bleek dat er elementen aanwezig waren om deze personen van hun vrijheid te beroven. Na een eerste onderzoek bleek dat het inderdaad om twee verdachte personen ging, beide werden voorgeleid. Een verder onderzoek moet nu uitwijzen of deze personen aan feiten kunnen gelinkt worden.
Diezelfde dag om 13u was er een diefstal in de Geusenbacklaan in Heide-Kalmthout. De bewoonster had haar woonst maar even verlaten, zij merkte bij thuiskomst dat de deur open stond. Het bleek om een effectieve inbraak te gaan.

Alert tijdens de vakantieperiode !

De komende dagen en weken zullen er nog wel wat burgers met vakantie gaan. Onze diensten bieden afwezigheidstoezicht aan. Doe voor je vertrek een melding en wij bezoeken je woning op regelmatige tijdstippen. Een aanvraag voor dergelijk toezicht kan je doen op ťťn van onze burelen tijdens de openingsuren of elektronisch via onze website www.pzgrens.be. Het toezicht is gratis.
Wil je voor je met vakantie vertrekt nog een advies krijgen van onze diefstalpreventiemedewer-ker, ook dat kan ! Door een mailtje te sturen naar info@pzgrens.be of een formulier in te vullen via onze website kan je een dergelijk advies aanvragen. Ook deze dienst is gratis !

Tip ! Heb je een goed contact met je buren en zijn zij niet met vakantie tijdens die periode dan kunnen ook zij een oogje mee in het zeil houden en onze diensten verwittigen wanneer zij iets verdachts opmerken.

Bezoek regelmatig onze website !

Ga regelmatig eens een kijkje nemen op onze website www.pzgrens.be. Op deze site kan je de laatste nieuwsjes lezen en allerlei informatie vinden over onze werking.

Bankkaartfraude (bron Besafe)

Problematiek: Vijf keer meer gevallen betaalkaartfraude in 10 jaar
Bij betaalkaartfraude wordt reŽel of virtueel misbruik gemaakt van betaalkaarten of van gegevens die erop staan. Het misbruik gebeurt vooral aan bankautomaten of bij
transacties via het internet.
Preventietips: Hoe voorkom ik betaalkaartfraude?
 Wees waakzaam bij een betaalautomaat en gebruik geen betaalkaart als u iets verdachts ziet. Laat u ook niet afleiden tijdens een transactie.
 Controleer regelmatig uw rekeninguittreksels.
 Geef mensen via telefoon of op straat nooit persoonlijke informatie over uw bankzaken.
 Werp uw bankdocumenten met gevoelige informatie gescheurd in verschillende vuilbakken en gebruik bij voorkeur een versnipperaar.
 Beantwoord nooit e-mails die u vragen om persoonlijk informatie mee te delen. Uw bank zal dergelijke informatie niet vragen, ze heeft die immers al.
 Geef gevoelige informatie niet door via internet, sociale netwerken.
 U voert uw gebruikersnaam en paswoord online in voor banktransacties? Controleer het webadres. Klopt het wel? Een beveiligde site begint bovendien met https. Doe ook regelmatig updates van uw antivirusprogramma en besturingssysteem.

Toch het slachtoffer van betaalkaartfraude?
Reageer dan zo snel mogelijk. Bel naar Card Stop (070/344.344).Neem contact op met uw bank. Dien ook een klacht in bij de lokale politie.

Deze informatie wordt u meegedeeld door de PZ Grens
Kapellensteenweg 32, 2920 Kalmthout
Tel: 03/620.29.29
Wil je ons mailen:
info@pzgrens.be
Meer nieuws over de Lokale politiezone Grens vindt je ook op onze website: www.pzgrens.be