BIN Heide-Dennendael
7 januari 2015.


Inbraken en pogingen tijdens de daguren !

Wij blijven onze burgers waarschuwen voor het inbreken tijdens daguren en vragen steeds de nodige preventieve maatregelen te nemen bij afwezigheid.

-Op vrijdag 2 januari stelden onze diensten een inbraak vast in de Koningin Fabiolalaan in Loenhout. Omstreeks 22u stelde men bij thuiskomst een inbraak vast. De inbraak moet gebeurd zijn tussen 16u45 en 22u. Dader(s) verschafte zich toegang tot de woning door het raam van de keuken te forceren.

-Op 3 januari om 12u stelden onze medewerkers een poging inbraak vast in Wuustwezel, Molenheide. Deze poging moet gebeurd zijn op 2 januari na 13u. Er werd geprobeerd de achterdeur open te breken.

-Gisteren 6 januari om 12u15 stelden onze diensten een effectieve inbraak vast in de Lindendreef in Kalmthout. Ook hier werd de achterdeur opengebroken. Deze inbraak werd gepleegd tussen 9u30 en 12u15.

-Gisteren om 19u35 werden onze diensten geroepen naar Kalmthout, Princes Elisabethlaan. De bewoners hadden vastgesteld dat men had gepoogd om de voordeur open te breken. Deze poging moet gebeurd zijn tussen 8u en 18u.


Waarschuwing voor oplichting !

Er zijn de laatste dagen verschillende mails verspreid in naam van de Lokale politiezone Kempen Noord-oost. Het gaat om pishing. De ontvangers worden in deze mail aangemaand hun boete te betalen. Ga hier nooit op in !! De politie (geen enkele politiezone) zal je nooit via mail een dergelijke aanmaning sturen. Het gaat hier dus over oplichting.

Pishing

Pishing is geen nieuw fenomeen. In het verleden werden zulke mails veelvuldig verstuurd in naam van banken. Zo werden naast de banken ook Bpost en Telenet met dergelijke mails geplaagd. Momenteel gaat men nog een stapje werden en worden dergelijke mails namens de politie met herkenbaar logo verspreidt. Via de pers en internet (en ook via eerdere BIN-flashes) werd al verschillende malen gewaarschuwd voor dergelijke pishingmails.

Er is maar één gouden tip: ga daar nooit op in, stuur nooit iets terug !


Deze informatie wordt u meegedeeld door de PZ Grens
Kapellensteenweg 32, 2920 Kalmthout
Tel: 03/620.29.29

Wil je ons mailen:
info@pzgrens.be
Meer nieuws over de Lokale politiezone Grens vindt je ook op onze website: www.pzgrens.be